Favitt
Image default
Computers / Internet / On the Web

Blockchainproject Cardano

Cardano is een blockchain applicatie platform welke zich richt op de schaalbaarheid en duurzaamheid. Het project is gebaseerd op een wetenschappelijk onderzoek, welke is gecombineerd met technische kennis. Maar wat is Cardano nu precies, en wat kan je ermee? 

Wat is Cardano?

Net zoals bij Ethereum en NEO het geval is gebruikt Cardano het smart contracts platform en worden er tokens gebruikt. Cardano staat bekend als een derde generatie blockchain.

Cardano is opgericht door IOHK, wat staat voor Input Output Hong Kong. IOHK is opgericht door onder andere Charles Hoskinson, beter bekend als de mede-oprichter van Ethereum.

Cardano is qua smart-contract platform te vergelijken met ethereum. Wel heeft Cardano een sterke focus op de veiligheid en de schaalbaarheid op een hoog niveau.

Cardano maakt gebruikt van het Proof of Stake principe om transacties te verifiëren.  Hierdoor staken de bezitters om een transactie te verifiëren. Het grootste voordeel hiervan is dat het veel minder rekenkracht kost.

De digitale token op de Cardano blockchain is de ADA cryptocurrency. In 2015 is de ICO gestart, welke vervolgens pas in januari 2017 eindigde. Je kunt Cardano kopen op www.bitvavo.com.

 

Related Posts

Wat kun je doen met cloud hosting?

NuCall is uw uitgelezen partner in de communicatie van uw bedrijf

De voordelen van het installeren van een SIP Trunk