Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

De aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die vaak met de WA-verzekering wordt geassocieerd. Dit zijn echter twee verschillende verzekeringen die ook verschillende gevallen dekken. Beide verzekeringen zijn bedoelt om per ongeluk aangebrachte schade aan een andere partij te vergoeden. Bij de WA-verzekering zal dit voornamelijk gaan over schade die is aangericht tijdens het besturen van een motorvoertuig. De aansprakelijkheidsverzekering is juist voor elk soort aangebrachte schade aan een andere partij. In dit artikel zal allereerst de aansprakelijkheidsverzekering worden besproken. Daarna zal er worden uitgelegd hoe deze op www.wa-verzekering.info kan worden afgesloten.

De aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering is een schadeverzekering die schade aangebracht aan een andere partij vergoed. De verzekering kan door zowel particulieren als bedrijven worden aangevraagd. Aangezien elk bedrijf anders is, zal het verstandig zijn voor een bedrijf om advies te vragen over wat voor soort verzekering het beste past bij het bedrijf. Voor particulieren is dit zelf gemakkelijk te bepalen. Bij particulieren moet er gedacht worden aan personen die niet voor bedrijven of de overheid werken. Denk hierbij dan ook aan bijvoorbeeld gezinnen en alleenstaande. Voor beide geldt dat inwonende kinderen meeverzekerd kunnen worden. Ook logés, personeel dat in het huis van de verzekerde werkt of huisdieren zijn vaak meeverzekerd.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Om als particulier een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten moet er op deze vergelijkingssite bepaalde informatie worden ingevuld door de aanvrager. Door dit te doen kan de site een groot aantal aanbieders vergelijken op basis van de wensen van de cliënt.

Allereerst moet de aanvrager de gezinssamenstelling aangeven. Daarnaast moet ook de geboortedatum worden ingevuld. Er kan zelf gekozen worden tot welk bedrag de verzekerde wenst om gedekt te zijn. Ook kan de klant de keuze maken gebruik te maken van een eigen risico. Voordeel hiervan is dat de premie laag blijft, maar de verzekerde moet per situatie wel een bepaald bedrag zelf vergoeden.

Wanneer dit is ingevuld wordt er een lijst getoond van aanbieders van de gewenste verzekering en de ingevoerde specificaties. De verschillende verzekeringsmaatschappijen kunnen worden gerangschikt op basis van een aantal criteria. Zo kan er bijvoorbeeld op hoogte van de premie of het eigen risico, op waardering of op hoogte van de gedekte waarde worden gezocht. De aanvrager kan zo zelf de verzekeringsmaatschappij kiezen die het beste bij zijn of haar wensen past.
Als er een aanbieder is gekozen, dan wordt de cliënt doorverwezen naar de site van de verzekeringsmaatschappij. Hierop kan de verzekering dan daadwerkelijk worden afgesloten.  

Tags: , , , ,

EnglishGermanFrenchDutchUSAThailandBelgium